Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov


Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov

V piatok 9. septembra 2022 sa v priestoroch Veliteľstva Síl pre špeciálne operácie (VeSŠO) v Trenčíne uskutočnilo v poradí už tretie Veliteľské zhromaždenie SŠO za prítomnosti hlavných funkcionárov jeho štábu a veliteľov podriadených útvarov – 5. pluku špeciálneho určenia Žilina, 51. výcvikovej základne Žilina, 52. výsadkového práporu Trebišov a 57. samostatného oddielu Martin.

Veliteľský zbor špeciálov poctil svojou prítomnosťou aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generál Daniel Zmeko. Vo svojom príhovore vyzdvihol štandardne vysokú úroveň plnenia úloh, ktoré sú na SŠO delegované. „Vždy sa rád k Vám vraciam. Viem, že tu slúžia tí, na ktorých sa môžem kedykoľvek spoľahnúť. Uvedomujem si, že vďaka kvalitnej práci všetkých vojačiek a vojakov našich ozbrojených síl sa na nás ako armádu môžu občania kedykoľvek spoľahnúť,“ dodal veliaci generál. Ako prejav jeho uznania boli vybraným profesionálnym vojakom a zamestnancom SŠO slávnostne odovzdané rôzne druhy ocenení.

Veliteľ špeciálov brigádny generál Branislav Benka vyslovil tiež slová vďaky do svojich radov. Vyzdvihol obetavú prácu svojich ľudí pri budovaní mladých, moderných síl, ktoré sú už dnes v povedomí nielen európskeho regiónu dobre známe. Položil dôraz na pokračovanie rozpracovaných projektov, ktoré do budúcnosti prispejú k stabilizácii personálu a jeho odborného profesného rastu.


Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov  I.Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov  I.Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov  I.Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov  I.Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov  II.Veliteľské zhromaždenie špeciálov v znamení úspechov  II.

Autor: príslušníčka J9/VeSŠO a poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO , Foto: príslušníčka J9/VeSŠO - Dátum: 20.09.2022
Čítanosť: 1836
Verzia pre tlač

Skočiť na menu