Preskocit navigáciu

Veliteľ pozemných síl sa stretol s poručíkmi


Veliteľ pozemných síl sa stretol s poručíkmi

Veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach sa v dňoch 10. a 11. októbra 2022 v posádkach Prešov a Trenčín stretol s novými, mladými poručíkmi. Ako uviedol v úvode stretnutia s nimi: „Práve vy poručíci ste budúcnosťou pozemných síl. V horizonte 15-tich až 20-tich rokov budete na funkciách leadership-u ozbrojených síl. Preto je potrebné do Vás investovať, nielen moju pozornosť.“

Veliteľ ďalej v úvode stretnutia zhodnotil podmienky vstupu do ozbrojených síl, vojenský program a prípravu počas štúdia na AOS, takisto odovzdal odporúčania v súvislosti s riadením a velením jednotke, budovania postavenia riadiaceho funkcionára a zdôraznil dôležitosť funkcie veliteľa čaty na začiatku vojenskej kariéry každého dôstojníka, ktorý tvorí základ vojenského života.

Ďalej prítomným poručíkom objasnil priority náčelníka GŠ OS SR, z ktorých položil dôraz na pripravenosť na operačné použitie aj v súvislosti s konfliktom na Ukrajine, účasť v misiách a operáciách, odbornú prípravu jednotlivca a v neposlednom rade uplatňovanie tzv. MISSION COMMAND. „Poručíci sú prínosom pre celok, máte možnosť posúvať veci dopredu, majte vlastný názor a neortodoxné pohľady na postupy. Musíte však byť aj tímoví hráči.“ Z najbližších cvičení spomenul Slovenský štít 2023 a ALERTEX 2023.

V diskusii sa poručíci pýtali generálmajora Ivana Pacha na jeho pohľad na oblasť personálneho manažmentu, konflikt na Ukrajine, logistické zabezpečenie a s ním súvisiace otázky modernizácie a výcviku.

V závere stretnutia sa pýtal naopak veliteľ na budúce ambície mladých poručíkov, povzbudil ich do napredovania v budúcej kariére a zdôraznil, aby sa taktiež aj osobne zaujímali o jej rozvoj.


Veliteľ pozemných síl sa stretol s poručíkmiVeliteľ pozemných síl sa stretol s poručíkmiVeliteľ pozemných síl sa stretol s poručíkmi

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel..PS - Dátum: 11.10.2022
Čítanosť: 2029
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share