Preskocit navigáciu

Participácia jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava na Trojkráľovom sprievode v uliciach Bratislavy


Participácia jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava na Trojkráľovom sprievode v uliciach Bratislavy

Príslušníci Vojenskej hudby OS SR a Čestnej stráže OS SR  participovali dňa 6. januára 2023 na sviatok  Zjavenia Pána na Trojkráľovom sprievode. Aktivita pod záštitou ordinára Ordinariátu OS a OZ SR  Mons. Františka Rábeka začala v priestoroch nádvoria Bratislavského hradu a skončila na bratislavskom Hlavnom námestí pri živom betleheme za prítomnosti slávnostne nastúpenej jednotky Čestnej stráže OS SR. Záver patril vystúpeniu kvinteta vojenskej hudby a ich hudobnej interpretácii vianočných kolied. 

Tohtoročná účasť po 2 "kovidových" rokoch vysoko prekročila poslednú vyše 5,5 tisícovú účasť a v Bratislave sa tak vytvára nová tradícia, ktorou sa naše hlavné mesto pripája k dlhoročnej tradícii mnohých svetových metropol a to aj za dôstojnej účasti OS SR prostredníctvom protokolárnych jednotiek VePBA.

Koordinovanie programu medzi hlavnými usporiadateľmi akcie, mestom Bratislava a Veliteľstva posádky Bratislava bolo na pleciach prítomného staršieho kaplána  majora Slavka Ganaja. Veríme, že už nič nenaruší do budúcna túto krásnu aktivitu, ktorá vtiahla do ulíc nášho hlavného mesta niekoľko tisíc občanov, na ktorých tvárach bolo vidieť veľkú spokojnosť.


Participácia jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava na Trojkráľovom sprievode v uliciach BratislavyParticipácia jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava na Trojkráľovom sprievode v uliciach BratislavyParticipácia jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava na Trojkráľovom sprievode v uliciach BratislavyParticipácia jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava na Trojkráľovom sprievode v uliciach Bratislavy

Autor: mjr. PhDr. ThDr. Slavko GANAJ, PhD. , Foto: mjr. PhDr. ThDr. Slavko GANAJ, PhD. - Dátum: 09.01.2023
Čítanosť: 1472
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share