Veliteľ vzdušných síl na konferencii Aerospace Power 2023 v Ríme


Veliteľ vzdušných síl na konferencii Aerospace Power 2023 v Ríme

Veliteľ Vzdušných síl OS SR, generálmajor Robert Tóth, nedávno prijal pozvanie od veliteľa Vzdušných síl Talianska, generála Lucu Gorettiho, na účasť na konferencii Aerospace Power 2023. Táto významná udalosť sa konala v talianskom Ríme od 12. do 13. mája 2023.

Konferencia Aerospace Power je medzinárodným fórom, na ktorom sa stretávajú vojenskí predstavitelia, experti a odborníci z celého sveta s cieľom diskutovať o súčasných trendoch, inováciách a stratégiách v oblasti leteckej a vesmírnej sily. Tohtoročná konferencia sa zároveň niesla aj v znamení 100. výročia vojenského letectva v Taliansku. Konferencia poskytuje príležitosť na výmenu názorov, spoluprácu a posilnenie vzťahov medzi rôznymi národnými vojenskými silami.

Počas dvoch dní konania konferencie sa viedli diskusné fóra v panelových diskusiách s témami pokrývajúcimi oblasti technológií, inovácií, doktrinálneho prostredia a budúcnosti vojenského letectva. V diskusiách sa predstavili mnohí odborníci z obrannej politiky, vojenského školstva ale aj súčasného a predchádzajúceho velenia AIRCOM v Ramsteine zastúpené generálom Jamesom B. Heckerom a generálom Jeffrey L. Harrigianom.

Počas konferencie mal generálmajor Tóth príležitosť viesť bilaterálne rozhovory s ostatnými účastníkmi, čím sa posilnila spolupráca a výmena informácií medzi rôznymi národmi.

Konferencia Aerospace Power 2023 bola tiež príležitosťou na vytvorenie nových partnerstiev a vzťahov s inými vysokými vojenskými predstaviteľmi. Tieto nové spojenectvá môžu viesť k budúcej spolupráci v oblasti výcviku, technologického vývoja a spoločných operácií. Celkovo  konferenciu navštívilo viac než 1700 účastníkov. Pozvanie talianskeho veliteľa vzdušných síl prijalo viac ako 40 veliteľov vzdušných síl z celého sveta z toho 27 veliteľov vzdušných síl krajín NATO.

 

 

 


1111222233

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 18.05.2023
Čítanosť: 1869
Verzia pre tlač

Skočiť na menu