Praktický výcvik v preprave po železnici


Praktický výcvik v preprave po železnici

V dňoch 16. a 17. mája 2023 vykonala 11. brigáda vzdušných síl Nitra (11. bVzS NR) výcvik profesionálnych vojakov v preprave po železnici pozostávajúci z teoretickej prípravy a praktického výcviku. Priebeh výcviku bojových, podporných jednotiek a štábu 11. bVzS NR kontroloval a vyhodnocoval príslušník 701. centra vojenskej dopravy.

Teoretická príprava pozostávala z prednášok, tematických video-ukážok a fotodokumentácie. Celodenné zamestnanie na železničnej stanici v Nitre zahŕňalo:

·         ukážky a precvičovanie navádzacích signálov,

·         prípravu vozňov na nakladanie techniky,

·         naloženie a upevňovanie techniky,

·         a ukážky nájazdu pre kolesovú aj pásovú techniku.

Príslušníci 11. bVzS NR si precvičili svoje zručnosti pri stavbe univerzálnej nakladacej oceľovej rampy (UNOR) a pri preberaní a odovzdávaní železničných vozňov. Výsledok výcviku bol hodnotený známkou výborne.


Praktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železniciPraktický výcvik v preprave po železnici

Autor: 11. bVzS NR , Foto: npor. Vilímková - Dátum: 19.05.2023
Čítanosť: 1567
Verzia pre tlač

Skočiť na menu