Preskocit navigáciu

Kurz potláčania a regulovania davu - CRC


Kurz potláčania a regulovania davu - CRC

V dňoch 2. - 12. mája 2023 bol pod vedením inštruktorov oddelenia špeciálneho a všeobecného  výcviku, Odboru výcviku a kynológie Vlkanová - Hronsek vykonaný kurz potláčania a regulovania davu (CRC). Kurz bol zameraný na činnosť veliteľa poriadkovej jednotky a činnosť samotnej poriadkovej jednotky, ktorá pôsobí pod jednotným velením pri hromadnom narušení verejného poriadku.

V rámci teoretickej časti kurzu CRC sa určení príslušníci VP venovali zriadeniu, plánovaniu a príprave poriadkovej jednotky pred jej samotným nasadením. Praktická časť  bola zameraná na precvičovanie taktiky a postupov počas  nasadenia poriadkovej jednotky. 

Kurz CRC bol ukončený záverečným cvičením, ktorého námet bol stanovený tak, aby sa preverilo zvládnutie preberanej problematiky v situáciách blížiacich sa realite. Cvičiacim boli počas záverečného cvičenia simulované rôzne situácie, ktoré boli zamerané na reakcie veliteľa a príslušníkov poriadkovej jednotky počas ich nasadenia. 


Kurz potláčania a regulovania davu - CRCKurz potláčania a regulovania davu - CRCKurz potláčania a regulovania davu - CRCKurz potláčania a regulovania davu - CRCKurz potláčania a regulovania davu - CRCKurz potláčania a regulovania davu - CRC

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 23.05.2023
Čítanosť: 2326
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share