Preskocit navigáciu

Ochrana človeka a zdravia na Strednej zdravotníckej skole s vojakmi 4. pluku logistiky


Ochrana človeka a zdravia  na Strednej zdravotníckej skole  s vojakmi 4. pluku logistiky
Profesionálni vojaci 4. pluku logistiky Trenčín dňa 31. mája 2023 pripravili pre žiakov Strednej zdravotníckej školy v Považskej Bystrici pracoviská na podporu aktivity „Ochrana človeka a zdravia“, ktorá priamo nadväzuje na koncepciu „Príprava obyvateľstva na obranu štátu“ (ďalej PONOŠ).
V rámci aktivít so strednými školami išlo o prvú takúto aktivitu so žiakmi strednej školy. Pracoviská, ktoré pripravili príslušníci 4. pluku boli usmernené pedagógmi strednej školy a v hlavnej časti sa zamerali na orientáciu v teréne pomocou mapy a určovanie svetových strán pomocou buzoly a nebeských telies. Medzi ďalšie hlavné  pracoviská bolo zaradené  pracovisko civilnej ochrany, na ktorom bolo žiakom vysvetlené a prakticky ukázané používanie prostriedkov individuálnej ochrany proti chemickým a biologickým látkam a vyhlasovanie varovných signálov. Zamestnanie dopĺňali podporné pracoviská, na ktorých boli žiakom prezentované formou ukážky základy sebaobrany pri napadnutí, výstroj a vybavenie profesionálnych vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ako aj základná výzbroj. Na poslednom pracovisku sa žiaci mohli dozvedieť, kde všade sú profesionálni vojaci nasadzovaní v rámci medzinárodného prostredia a podieľajú sa tak na plnení záväzkov Slovenskej republiky.
 

Ochrana človeka a zdravia  na Strednej zdravotníckej skole  s vojakmi 4. pluku logistikyOchrana človeka a zdravia  na Strednej zdravotníckej skole  s vojakmi 4. pluku logistikyOchrana človeka a zdravia  na Strednej zdravotníckej skole  s vojakmi 4. pluku logistiky

Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: des. Bc. Katarína Paločková - Dátum: 31.05.2023
Čítanosť: 862
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share