Preskocit navigáciu

Deň v tábore s príslušníkmi 4. pluku


Deň v tábore s príslušníkmi 4. pluku  
Profesionálni vojaci 4. pluku logistiky dňa 6. júla 2023 pripravili deťom aktivity v tábore, ktorý bol organizovaný Cestovnou kanceláriou Slniečko v Poľovníckom kaštieli - Antonstál. Tie vtiahli deti do sveta skutočných profesionálov. Tábor sa niesol v duchu „MISIA“, a tak príslušníci pluku pripravili pre deti činnosti, ktorými deti nahliadli a vyskúšali si zručnosti profesionálnych vojakov.  
Pracovať v tíme a spoľahnúť sa jeden na druhého si deti vyskúšali pri plnení úlohy, kedy sa tím ocitol v mínovom poli. Poskytnúť prvú pomoc svojmu kamarátovi pri rôznych druhoch zraneniach si prakticky vyskúšali so zdravotníkom 4. pluku. Na ďalšom pracovisku si deti vyskúšali orientáciu v teréne s mapou a bez nej. Tiež sa museli zorientovať v situácii, keď nie je dostupné GPS. Ako  sa správne maskovať, aby v teréne boli čo najmenej viditeľní, si skúšali navzájom s tvárovými farbami. Na ďalších pracoviskách im príslušníci pluku formou ukážky ukázali základné techniky sebaobrany, ako aj výstroj a výzbroj používanú v Ozbrojených silách SR. Po absolvovaní všetkých stanovíšť sa z detí stali na chvíľu „úplní profesionáli“.        

Deň v tábore s príslušníkmi 4. pluku Deň v tábore s príslušníkmi 4. pluku Deň v tábore s príslušníkmi 4. pluku Deň v tábore s príslušníkmi 4. pluku

Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: nrtm. Igor Hromádka - Dátum: 06.07.2023
Čítanosť: 1119
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share