Preskocit navigáciu

Toxic Valley 2020 – úvodná plánovacia konferencia


Toxic Valley 2020 – úvodná plánovacia konferencia

V termíne od 7. septembra do 18. septembra 2020 sa Výcvikové a testovacie centrum RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch opäť zaplní špecialistami RCHBO členských krajín NATO, ktorí sa pravidelne zúčastňujú cvičenia TOXIC VALLEY určeného pre odberové SICA tímy (Sampling and Identification of Chemical Agents) a mobilné chemické identifikačné laboratóriá.
Národná plánovacia konferencia, ktorá predchádza samotnému vykonaniu cvičenia bola vykonaná dňa 4. februára 2020 v priestoroch Generálneho štábu OS SR . Riadiaci cvičenia pplk. Ing. Pavel TRÚCHLY predstavil zámer cvičenia a úlohy, ktoré plánovací tým zložený zo špecialistov RCHBO a logistickej podpory čakajú v nastávajúcom období.
Následne úvodná konferencia pokračovala dvojdňovým pracovným rokovaním so zahraničnými partnermi z Rakúska, Belgicka, Českej republiky, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Talianska, Slovinska, Spojených štátov a Slovenska. Podstatnú časť konferencie tvorilo vyhodnotenie splnenia výcvikových úloh cvičenia TOXIC VALLEY 2019 aplikácia Lessons Learnd procesu. Následne riadiaci predstavil zahraničným partnerom hlavný zámer OS SR pre vykonanie cvičenia TOXIC VALLEY 2020, ktorou je možnosť využiť cvičenie TOXIC VALLEY ako platformu pre národnú certifikáciu svojich špecializovaných jednotiek. V ďalšej časti sa diskusia sústredila hlavne na spracovanie špecifikácie cvičenia a požiadavkám na logistickú podporu participujúcich krajín.
Ak sme v roku 2019 konštatovali, že cvičenie TOXIC VALLEY 2019 bolo výnimočné účasťou piatich mobilných identifikačných chemických laboratórií, potom TOXIC VALLEY 2020 bude ešte jedinečnejšie. Záujem o účasť na časti vyhradenej mobilným identifikačných chemickým laboratóriám potvrdilo celkovo osem krajín.
Hlavná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2020 je plánovaná v termíne 14.-16. apríla 2020 v Bratislave.


Toxic Valley 2020 – úvodná plánovacia konferenciaToxic Valley 2020 – úvodná plánovacia konferencia

Autor: OdBPO GŠ , Foto: autor - Dátum: 07.02.2020
Čítanosť: 7923
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share