Preskocit navigáciu

Valentínska kvapka krvi


Valentínska kvapka krvi

Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR spustil v pondelok 10. februára 25. ročník celoslovenskej kampane s názvom Valentínska kvapka krvi, ktorá v tomto jubilejnom ročníku nesie názov „Láska lieči“. Ambasádorkou darcovstva krvi SČK je moderátorka Aneta Parišková.

Túto akciu v piatok 14. februára podporili aj príslušníci Čestnej stráže prezidenta darovaním krvi priamo v prezidentskom paláci. Dobrovoľných darcov krvi privítal v reprezentačných priestoroch prezidentského paláca Náčelník vojenskej kancelárie prezidenta SR generálmajor Vladimír Šimko spolu s prezidentom Slovenského Červeného kríža doc. MUDr. Viliamom Dobiášom.

„Človek sa cíti lepšie, keď môže pomôcť iným a sám niekedy nevie, kedy to možno práve darcovi zachráni život“, uviedol v rozhovore prvodarca, poručík Jakub Gajarský.

Podporiť ušľachtilú myšlienku prišiel osobne aj veliteľ útvaru plukovník Branislav VAVRINEC, ktorý v rozhovore zdôraznil: „Veľmi ma teší, že sme sa mohli zapojiť do kampane Slovenského Červeného kríža a podporiť darcov a priviesť prvodarcov k ušľachtilému činu darovania krvi.“

Príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR prišla osobne podporiť aj prezidenta SR Zuzana Čaputová.


Valentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krviValentínska kvapka krvi

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: rtn. Michal Potocký - Dátum: 14.02.2020
Čítanosť: 5437
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share