Preskocit navigáciu

Vojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciou


Vojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciou

Na základe rozhodnutia vlády o vyhlásení mimoriadnej situácie pre ohrozenie verejného zdravia ochorením COVID-19 sa do zlepšenia situácie na území Slovenskej republiky zapájajú aj príslušníci Vojenskej polície. Od vzniku mimoriadnej situácie boli Vojenským policajtom zabezpečené ochranné rúška, ochranné rukavice, ktoré povinne nosia počas celej doby výkonu svojej služby.
Hliadky vojenskej polície dennodenne kontrolujú dodržiavanie opatrení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, nariadení hlavného hygienika Slovenskej republiky ako aj nariadení MO SR .
V období od 25. - 27. marca 2020 zabezpečili celkovo 4 sprievody a kontroly dodržiavania karanténnych opatrení COVID-19 počas tranzitných prepráv po určených trasách naprieč celým územím Slovenskej republiky. Vojenskí policajti taktiež zabezpečujú kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení repatriovaných osôb zo zahraničia v štyroch zariadeniach MO SR.
Príslušníci ochrannej zmeny pri vstupe/vjazde do objektu MOSR vykonávajú pravidelné meranie telesnej teploty zamestnancom a PrV prichádzajúcim na pracovisko a rovnako kontrolujú dodržiavanie opatrení KŠ MO SR. V priestoroch ministerstva boli zriadené germicídne žiariče, ktoré sú využívané v miestnostiach v čase, kedy sa v nich nenachádzajú osoby.
Okrem toho sú samozrejme naďalej zabezpečované úlohy, ktoré vyplývajú so zákona č. 124/92 Zb. o Vojenskej polícii ako napríklad ochrana a sprevádzanie chránených osôb, úlohy výjazdových skupín, resp. hliadková služba v objektoch a zariadeniach MO SR.
Všetci príslušníci Vojenskej polície sú pripravení a odhodlaní pomôcť pri zabránení šírenia ochorenia a plniť aj naďalej svoje úlohy pre potreby ministerstva obrany a rovnako aj obyvateľov Slovenskej republiky.


Vojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciouVojenská polícia plní úlohy v súvislosti s mimoriadnou situáciou

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 08.04.2020
Čítanosť: 5154
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share