Spoločné plány špeciálov a 23-ky do budúcna


Spoločné plány špeciálov a 23-ky do budúcna
V dňoch 8. a 9. júla 2020 navštívili posádku Trebišov príslušníci Veliteľstva Síl pre špeciálne operácie. Pracovnej návštevy sa zúčastnil podplukovník Jaroslav Krám v sprievode veliaceho poddôstojníka špeciálnych síl štábneho nadrotmajstra Martina Boháčika, členov 5. pluku špeciálneho určenia a Výcvikovej základne Síl pre špeciálne operácie.
Veliteľ 23. motorizovaného práporu podplukovník Jozef Molčan predstavil vojenské posádkové cvičisko Veľké Ozorovce, na ktorom príslušníci motorizovanej jednotky, pod taktovkou veliaceho poddôstojníka rotmajstra Pavla Viňanského, precvičovali taktickú prípravu. Znázornili činnosť jednotky v čase nastrelenia protivníkom, činnosť pešej patroly, no aj jednotky po zranení člena tímu patroly.
Po ukážkach výcviku veliaci poddôstojník špeciálnych síl zvýraznil dôležitosť pôsobenia „23-ky“ v zostave špeciálnych síl.
Ranné hodiny štvrtku 9. júla patrili preskúšaniu motorizovanej roty a roty bojovej podpory z telesnej prípravy. Preskúšanie bolo preverením fyzického aj morálneho stavu našich profesionálnych vojakov. Pod vedením odborníkov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, na čele s kapitánom Karolom Džalajom, boli po základnom vážení a meraní preverení z disciplín ako plank, zhyby či vis na hrazde, hlboký predklon, šprint na šesťdesiat metrov a dvanásťminútový beh.
Dvojdňové pracovné stretnutie končilo stanovením spoločných cieľov špeciálnych síl s už ich „23-kou“ s výhľadom do výcvikových rokov 2021-2022. 
           

Spoločné plány špeciálov a 23-ky do budúcnaSpoločné plány špeciálov a 23-ky do budúcnaSpoločné plány špeciálov a 23-ky do budúcnaSpoločné plány špeciálov a 23-ky do budúcna

Autor: nadrotmajster Miloš RADIČ, 23. mopr , Foto: nadrotmajster Miloš RADIČ, 23. mopr - Dátum: 09.07.2020
Čítanosť: 3074
Verzia pre tlač

Skočiť na menu