Preskocit navigáciu

Prešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele Domaša


Prešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele Domaša

       V dňoch 8. a 9. septembra 2020 príslušníci Vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša Prešov plnili úlohy súčinnostného cvičenia Hasičským a záchranným zborom SR (HaZZ SR) na vodnom diele Domaša. Cvičenie bolo zamerané na záchranu osôb z vodnej hladiny a z plavidla na výletnej lodi „Bohémia“.

       Pri simulovanej udalosti boli vrtuľníkmi Mi-17 LPZS a UH-60M precvičované úlohy záchrany a evakuácie z vody a z lode pomocou palubného žeriavu, podvesového lana
a evakuačnej siete AirTep.

       Na cvičení sa denne podieľalo 17 príslušníkov vrtuľníkového krídla Prešov s dvomi vrtuľníkmi, vrátane lietajúceho personálu, vojenskej hasičskej jednotky a zabezpečujúceho personálu, 90 príslušníkov HaZZ SR so 6-timi záchrannými plavidlami, vrátane príslušníkov modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupiny východ a stred.

       Súčinnostným cvičením sa preverila pripravenosť zasahujúcich jednotiek pre záchrannú činnosť na vodnej hladine, zlepšila a skvalitnila sa ich koordinácia, vycvičenosť a vzájomná spolupráca pre zásahy v špecifickom prostredí.


Prešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele DomašaPrešovskí profesionáli cvičili spolu s hasičmi na vodnom diele Domaša

Autor: kpt. Štefan Veliký , Foto: kpt. Štefan Veliký, Štefan Jusko, por. Ján Čontofalský - Dátum: 11.09.2020
Čítanosť: 5268
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share