Na Slovensko dorazili antigénové testy pre potreby celoplošného testovania na COVID-19


Na Slovensko dorazili antigénové testy pre potreby celoplošného testovania na COVID-19

V skorých ranných hodinách pristálo na Letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave nákladné lietadlo Antonov An-124 Ruslan, ktoré na Slovensko doviezlo takmer tri milióny kusov antigénových testov pre potreby nadchádzajúceho celoplošného testovania obyvateľstva Slovenskej republiky na ochorenie COVID-19.

Od rána si profesionálni vojaci zo skladov Správy štátnych hmotných rezerv SR prebrali celkovo 187 200 sád testov, 40 800 rúšok, 14 096 respirátorov, 467 900 jednorazových a chirurgických rukavíc, 16 850 overalov, 2 350 štítov a okuliarov, 7 045 návlekov na obuv, 7 050 ochranných čiapok a kukiel, 710 emitných misiek potrebných pre zabezpečenie prvej etapy testovania. Tento materiál distribuujú Ozbrojené sily SR vlastnými prostriedkami v prvom rade na príslušné regionálne veliteľstvá a následne už priamo na testovacie miesta na Orave a v Bardejove. Okrem toho vojaci v súčinnosti so samosprávami pokračujú aj v organizačných prípravách pilotného testovania.

V súvislosti so zabezpečením materiálu pre testovacie miesta rezort obrany oceňuje pomoc vo forme darov, ako napríklad v prípade závodu na výrobu papiera Mondi SCP v Ružomberku, ktorý poskytol pre tento účel hygienické vreckovky a kancelársky papier. Tie budú využité už pri pilotnom testovaní obyvateľov Dolného Kubína, Námestova, Tvrdošína a Bardejova.

Záujemcovia z radov zdravotníkov či dobrovoľníkov sa stále môžu registrovať prostredníctvom formulára na webovej stránke www.korona.gov.sk. Aktuálne informácie o celoplošnom testovaní sú pre verejnosť k dispozícii na webovom sídle rezortu obrany www.mosr.sk.


Na Slovensko dorazili antigénové testy pre potreby celoplošného testovania na COVID-19Na Slovensko dorazili antigénové testy pre potreby celoplošného testovania na COVID-19Na Slovensko dorazili antigénové testy pre potreby celoplošného testovania na COVID-19Na Slovensko dorazili antigénové testy pre potreby celoplošného testovania na COVID-19

Autor: OS SR , Foto: rotný Marek KÓŠA StrCaP/VeSŠO - Dátum: 22.10.2020
Čítanosť: 1796
Verzia pre tlač

Skočiť na menu