Biele kone v boji proti COVID-19


Biele kone v boji proti COVID-19
 „Príslušníci 11. mechanizovaného práporu Martin v tomto pandemickom období, s plným nasadením a odhodlaním, bojujú proti ochoreniu COVID-19. Mnohými zverenými úlohami, prispievajú k prekonaniu krízy v súvislosti s celosvetovou pandémiou.
V rámci operácie „SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ“ sa príslušníci práporu podieľali na pilotnom plošnom testovaní na Orave a v okresoch Martin a Turčianske Teplice. Následne počas ďalších kôl testovania boli nasadení v Regionálnom veliteľstve Martin.
V prvej polovici októbra boli vojaci nasadení v Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom (RÚVZ) v Ružomberku a postupne v RÚVZ Žilina, Považská Bystrica a Dolný Kubín, kde plnia úlohy pri dohľadávaní kontaktov civilných obyvateľov, regulátorov, informátorov a administratívnych pracovníkov. V súčasnej dobe spoločne s vojakmi v posádke Martin zabezpečujú chod testovacieho miesta v kasárňach Podháj a plnia úlohy na vstupe do  Kysuckej nemocnice s poliklinikou Čadci a do Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici. 
Zároveň vyškolení sanitári z 11.mpr sú vyčlenení pre Ústrednú vojenskú nemocnicu Slovenského národného povstania v Ružomberku, kde nepretržite plnia úlohy v dennej a nočnej zmene vrátane víkendov a sviatkov,  spolu so zdravotníckym personálom na  klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny – KAIM, centrále JIS pre chirurgické odbory a na COVID oddelení.
Situácia na Slovensku v boji s koronavírusom neutícha, ale spoločným úsilím tieto neľahké úlohy SPOLU zvládneme.

Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19Biele kone v boji proti COVID-19

Autor: 11.mpr , Foto: 11.mpr - Dátum: 30.12.2020
Čítanosť: 4916
Verzia pre tlač

Skočiť na menu