Preskocit navigáciu

Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov


Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov

Už v minulom roku sme v objekte Odboru krízového manažmentu výcviku a kynológie Vlkanová - Hronsek odovzdali stavenisko - budovy č. 21, kde sa nachádzali koterce pre služobných psov - stavebnej firme, ktorá od júna 2020 začala rekonštrukciu týchto priestorov.
Staré koterce už dlhšiu dobu nespĺňali podmienky pre život služobných psov. Boli v dezolátnom stave, hrdzavé, mreže polámané, popráskané steny. Pristavená technika si ľahko poradila s búraním starých múrov a odvozom stavebného odpadu. Začalo sa s budovaním nových, odolných a komfortných kotercov a to vybudovaním základnej betónovej platne. Firma na stavbu kotercov použila osvedčené, moderné a vysoko odolné sendvičové materiály, ktoré majú nízke nároky na údržbu, dostatočný priestor na umiestnenie búdy aj krmiva. Strecha koterca je osadená pozinkovaným, trapézovým plechom. Takto vybudované koterce majú výrazne predĺženú životnosť, umožňujú ľahkú údržbu podlahy a sú spojené s vysokou úžitkovosťou. Rekonštrukcia prebiehala za každých poveternostných podmienok a v marci 2021 bola úspešne ukončená. Zrenovovaných bolo 8 radov kotercov, čo predstavuje 70 kotercov.
Za účasti zhotoviteľov, projektantov, stavebného dozoru, príslušníkov Agentúry správy majetku MO SR a príslušníkov Vojenskej polície boli dňa 6. apríla 2021 vynovené koterce odovzdané do užívania Odboru krízového manažmentu výcviku a kynológie, oddeleniu kynológie, kde sa v najbližších dňoch za prísnych protiepidemiologických podmienok začnú odborné kynologické kurzy.


Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov Vojenská polícia má nové koterce pre služobných psov

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 07.04.2021
Čítanosť: 6602
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share