Spoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiek


Spoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiek

V priestoroch 13. mechanizovaného práporu Levice sa v dňoch 20.–21. októbra 2021 uskutočnil spoločný výcvik psovodov a psov. Výcvik bol organizovaný pod záštitou Riaditeľa odboru policajného výkonu Bratislava Vojenskej polície a zúčastnili sa ho psovodi so svojimi služobnými psami z troch rezortov - Ministerstva obrany, Ministerstva vnútra a Ministerstva spravodlivosti v celkovom počte 25 príslušníkov a 30 psov.
V stredu 20. októbra preverili schopnosti svojich štvornohých kolegov psovodi, ktorí majú v držbe hliadkových psov. Zdolávali náročné úlohy v uzatvorených priestoroch vojenského podzemného krytu a v priestoroch parku techniky za bežnej prevádzky útvaru. Tieto úlohy patrili skutočne k náročným prácam, nakoľko naplno preveril schopnosť sústredenia sa tak psovoda, ako aj nasadeného psa.
Ďalší deň bol venovaný prácam psovoda a psa určeného na špeciálne vyhľadávanie výbušných látok a vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Psy sa museli vysporiadať s náročným prostredím, nakoľko úspešné vyhľadávanie látky na práve ošetrovanej technike patrí k skutočne nadpriemerným výkonom.
Veríme, že smerovanie zamestnania bolo prínosom a posilní schopnosť všetkých príslušníkov rýchlo sa integrovať v novom neznámom prostredí.
Rád by som touto cestou poďakoval veliteľovi 13. mechanizovaného práporu Levice mjr. Ing. Mariánovi GOLISOVI za spoluprácu a súčinnosť.


Spoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiekSpoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiekSpoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiekSpoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiekSpoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiekSpoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiekSpoločný výcvik psovodov a psov ozbrojených zložiek

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 25.10.2021
Čítanosť: 7833
Verzia pre tlač

Skočiť na menu