Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Snaha byť na miestach, kde je to potrebné


Snaha byť na miestach, kde je to potrebné
Aj napriek snahe mnohých ľudí sa boj s ochorením COVID-19 posúva do ďalších mesiacov. Tretia vlna pandémie je tu a je zákernejšia ako tá predtým. Zdravotníci a lekári sú unavení a prípadov pribúda každý deň. Preto sme v rámci spolupráce s MZ SR v operácií „Spoločná hradba II“ prispeli silami a prostriedkami k spomaleniu šírenia tejto choroby. Vyčlenení profesionálni vojaci zo 65. prieskumného práporu pomáhajú pri MOM, v nemocniciach pri triaži  – usmerňujú pacientov pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia, kontrole dodržiavania rozstupov, nosenia respirátorov, no často sa stávajú aj akýmsi „hromozvodom“. V spolupráci s RÚVZ naši vojaci vykonávajú úlohu administratívnych pracovníkov. Telefonicky sa spájajú s ľuďmi v karanténe, pozitívnymi, dohľadávajú kontakty a oboznamujú s ďalším postupom. Niekoľko desiatok telefonátov denne prispieva k ochrane zdravia a tak k spomaleniu šírenia ochorenia COVID-19.
No nielen rezortu zdravotníctva, ale aj Policajnému zboru SR v spoločnej operácií „Kontinuita“ pomáhajú naši príslušníci práporu v boji s pandémiou. Podpora PZ SR spočíva v kontrolách dodržiavania nariadení vlády ohľadom boja s COVID-19, zabezpečenia kontroly a ochrany očkovacích tímov podľa požiadaviek a zabezpečenia verejného poriadku v súvislosti s opatreniami v boji proti koronavírusu SARS-CoV-2.
Kežmarok, Poprad, Levoča, Spišská Nová Ves, Krompachy, Lemešany a Malý Slivník. No nielen to, nezabúdajme, že sú to nielen vojaci a vojačky, ale aj otcovia či matky, ktorí sú nasadení a tým aj odlúčení od vlastných rodín, aby tak pomáhali občanom SR.

Snaha byť na miestach, kde je to potrebnéSnaha byť na miestach, kde je to potrebnéSnaha byť na miestach, kde je to potrebnéSnaha byť na miestach, kde je to potrebné

Autor: por. Mgr. Ladislav JEREMIÁŠ , Foto: por. Mgr. Ladislav JEREMIÁŠ - Dátum: 18.11.2021
Čítanosť: 10740
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share