Preskocit navigáciu

Psovodka z 81. krídla Sliač bodovala na Majstrovstvách sveta v Španielsku


Psovodka z 81. krídla Sliač bodovala na Majstrovstvách sveta v Španielsku

V dňoch od 3. do 7. novembra 2021 sa konali v španielskom meste Lerma Majstrovstvá sveta nemeckých ovčiakov (WUSV 2021). Slovenskú republiku reprezentovala na uvedených majstrovstvách psovodka z 81. krídla Sliač Eva Smädová s vlčiakom Panterom z chovnej stanice Baberónska bašta.

Súťažilo sa v troch disciplínach: stopa, poslušnosť a obrana. Súťaže sa zúčastnilo 120 pretekárov z 29 krajín sveta. Eva Smädová sa umiestnila v kategórii jednotlivcov na krásnom ôsmom mieste. V kategórii družstiev (spolu s ďalšími štyrmi súťažiacimi z celého Slovenska) sa umiestnilo slovenské družstvo na prvom mieste. Body troch najlepších ženských psovodiek (nakoľko sa počítajú body prvých troch najlepších psovodov v družstve) rozhodli o tomto výslednom celosvetovom úspechu.

Tréningy so psíkom prebiehajú každý deň počas celého roka. Pred samotnými majstrovstvami sveta sa konalo dvojdňové sústredenie v Žiline s doladením pripravenosti na všetky disciplíny. Psovodku z 81. krídla budete môcť vidieť aj v relácii Reflex, ktorú odvysiela relácia Markíza a budete si ju môcť vypočuť v regionálnom rádiu Regina spolu so psíkom Panterom. My gratulujeme našej psovodke k vynikajúcemu úspechu.


Psovodka z 81. krídla Sliač bodovala na Majstrovstvách sveta v ŠpanielskuPsovodka z 81. krídla Sliač bodovala na Majstrovstvách sveta v Španielsku

Autor: 81.k Sliač , Foto: 81.k Sliač - Dátum: 26.11.2021
Čítanosť: 4294
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share