Preskocit navigáciu

Začatie základného vojenského výcviku v Martine


Začatie základného vojenského výcviku v Martine

Brány základne výcviku a mobilizačného doplňovania (ZaVaMD) sa po prvýkrát v roku 2022 otvorili 10. januára pre 491 čakateľov prípravnej štátnej služby a absolventov vysokých škôl, ktorí absolvujú základný vojenský výcvik v kasárňach 4. čs. brigády a výcvikového priestoru vojenského obvodu Lešť (VP VO Lešť). A tak sa im tieto priestory stanú na sedem týždňov ich ďalším domovom. Medzi čakateľmi je aj 89 žien.

Po úspešnom absolvovaní všetkých predpísaných administratívnych procedúr a vystrojenia potrebným materiálom v regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej základne Západ v Nemšovej a v Jednotke mobilizačného doplňovania v Poprade, boli nováčikovia zaradení do výcvikových čiat, u ktorých začal výcvik v súlade s programami prípravy. Čakatelia v nasledujúcich týždňoch absolvujú výcvik zameraný na zvládnutie základných vojenských zručností, ktoré budú postupne precvičené na Posádkovom cvičisku Sučany, vo výcvikových priestoroch ZaVaMD a VP VO Lešť.

Po úspešnom absolvovaní základného vojenského výcviku budú 25. februára 2022 za prítomností pozvaných hostí slávnostne vyradení v rámci aktu vyradenia so slávnostným potvrdením zloženia vojenskej prísahy.


fotofotofotofotofoto1foto1foto1foto1

Autor: Rastislav Leško , Foto: rtm. Dagmar Gáspárová - Dátum: 12.01.2022
Čítanosť: 3734
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share