Preskocit navigáciu

Odborná príprava štábu a riadiacej skupiny projektu NATO MNMPBAT


Odborná príprava štábu a riadiacej skupiny projektu NATO MNMPBAT

V dňoch 24. až 28. januára 2022 sa po dvoj ročnej prestávke spôsobenej opatreniami k zamedzeniu šírenia ochorenia COVID-19 uskutočnili prezenčnou formou aktivity smerujúce k príprave cvičenia mnohonárodného projektu vojenských polícii NATO MNMPBAT ktoré sa uskutoční v septembri v Poľskej republike. Vo výcvikovej základni Poľskej Vojenskej polície v meste Minsk Mazowiecki sa uskutočnila príprava príslušníkov štábu zaradených v projekte NATO MNMPBAT a to formou revízie štandardných operačných postupov a taktiež bola zahájená príprava k spracovaniu operačného rozkazu veliteľa NATO MNMPBAT pre cvičenie SHARP LYNX 2022 (SHLX-22).
Riadiaca skupina projektu v danom čase paralelne vykonávala aktivity k zabezpečeniu realizácie hlavnej výcvikovej aktivity projektu – cvičenia SHLX-22, a to od záverečnej revízie špecifikácie cvičenia, tvorby plánu cvičenia a tvorby iných podporných organizačných plánovacích podkladov. Na danej aktivite participovali taktiež pozorovatelia z Vojenskej polície Spolkovej republiky Nemecko, ktorý majú záujem o účasť v cvičiacej jednotke na plánovanom reálnom cvičení SHLX-22 v septembri v Poľsku.
Zamestnania bolo vhodnou príležitosťou, ktorú využili na rokovanie zástupcovia Vojenských polícií Poľska, Českej a Slovenskej republiky prispievajúcich do Bojovej skupiny Európskej únie formátu V-4, aby pripravili riadiace podklady pre nadchádzajúce stretnutie v Krakove, POL.


Odborná príprava štábu a riadiacej skupiny projektu NATO MNMPBAT

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 31.01.2022
Čítanosť: 6267
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share