Preskocit navigáciu

Policajné zabezpečenie medzinárodného vojenského cvičenia Saber Strike 2022


Policajné zabezpečenie medzinárodného vojenského cvičenia Saber Strike 2022
Vojenská polícia od 16. februára 2022 začala vykonávať v rámci poskytovania podpory hostiteľskej krajiny (Host nation support) policajné zabezpečenie medzinárodného cvičenia Saber Strike 2022.

Jedná sa o vykonávanie podpory mobility formou sprevádzania presunov kolón zahraničných jednotiek, ale aj jednotiek Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktoré príslušníci Vojenskej polície vykonávajú po cestách Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja a formou dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke v rámci presunov kolón a riadenia premávky vozidiel v miestach dislokácie cvičenia za asistencie Policajného zboru.

V rámci cvičenia sa bude Vojenská polícia podieľať na zabezpečení podpory mobility cvičiacich jednotiek formou sprevádzania presunov zásobovacích transportov medzi jednotlivými miestami cvičenia v rámci Slovenskej republiky a zároveň bude vykonávať opatrenia na zabezpečenie disciplíny, poriadku a bezpečnosti v priestoroch cvičenia.

Po skončení cvičenia bude Vojenská polícia vykonávať sprevádzanie presunov kolón zahraničných jednotiek z miest dislokácie cvičenia na hraničný prechod z Českou republikou.

V súvislosti s vykonávaním sprevádzania presunov kolón Vojenská polícia upozorňuje vodičov, aby počítali s určitými dopravnými obmedzeniami a pri stretoch s takýmito kolónami  zvýšili opatrnosť a ohľaduplnosť. Vojenská polícia tiež upozorňuje vodičov, aby tieto kolóny nepredchádzali a nezaraďovali sa do nich, nakoľko vodiči vojenských vozidiel  z nich majú väčšinou obmedzený výhľad, zhoršené manévrovacie schopnosti a brzdná dráha týchto vozidiel je dlhšia.


FotoFotoFotoFotoFoto1Foto1

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 18.02.2022
Čítanosť: 6561
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share