Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Rozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYP


Rozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYP

V priestoroch levického 13.mechanizovaného práporu sa dnes, 28. februára konal slávnostný nástup príslušníkov Ozbrojených síl SR odchádzajúcich do misie pod záštitou OSN - UNFICYP na Cypre.

Veliteľ 13.mechanizovaného práporu podplukovník Marián Golis pri tejto príležitosti privítal veliteľa Pozemných síl OS SR generálmajora Ivana Pacha, veliteľa 1. mechanizovanej brigády (ďalej len 1.mb) brigádneho generála Alexandra Kollárika, veliaceho poddôstojníka 1.mb štábneho nadrotmajstra Miroslava Štadlera, veliteľov práporov priamo podriadených 1.mb, primátora mesta Levice Jána Krtíka a štábneho nadrotmajstra v.v. Mariána Popiela.

Počas ceremoniálu vystúpil pred nastúpenú jednotku so svojím prejavom veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach, ktorý uviedol: „Som presvedčený, že na územie Cypru odchádzate výborne pripravení a svoje schopnosti nadobudnuté počas výcviku preukážete priamo v operácii. Denné plnenie úloh preverí Vašu profesionalitu, predvídavosť, dôslednosť a rozhodnosť. Verím, že splnením Vašich úloh v medzinárodnom prostredí prispejete k zachovaniu vysokého kreditu a dobrého mena, ktoré si ozbrojené sily medzi zahraničnými partnermi vybudovali. Dovoľte mi, aby som vám poprial šťastnú a bezpečnú cestu, pevné zdravie, rozhodnosť, odvahu pri plnení úloh a šťastný a bezpečný návrat späť k vaším rodinám a blízkym.

Po príhovore veliteľa pozemných síl vystúpil aj veliteľ 13.mechanizovaného práporu podplukovník Marián Golis. „Dnes tu na nástupisku môžeme vidieť výsledok – slovenský kontingent je pripravený a o pár dní odchádza do priestoru operácie sektoru 4 UNFICYP. Vašim cieľom a poslaním bude udržiavať „Status Quo“ vo vnútri nárazníkovej zóny, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove a vykonávať humanitárne úlohy."

Súčasťou slávnostného nástupu bolo požehnanie odchádzajúcim profesionálnym vojakom vojenským dekanom PS OS SR Ordinariátu OS SR nadporučíkom Stanislavom Dulákom. Slávnostný nástup bol ukončený slávnostným pochodom a odnesením štátnej zástavy.

 


Rozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYPRozlúčka s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie UNFICYP

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 28.02.2023
Čítanosť: 4525
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share