Preskocit navigáciu

Ekumenické stretnutie duchovných v Lešti


Ekumenické stretnutie duchovných v Lešti
     V utorok 25.apríla.2023 sa v priestoroch CV Lešť uskutočnilo medzinárodné ekumenické stretnutie duchovných pôsobiacich v ozbrojených zložkách s duchovnými z okolitých civilných farností.
     Stretnutie začalo ekumenickou modlitbou v kaplnke sv. Františka z Assisi pod vedením duchovného CV Lešť por. Tomáša Kuníka, ktorý v príhovore pripomenul potrebu jednoty v láske ku vlastnej cirkvi, úcte k iným tradíciám a podriadenosti pravde.
     Po krátkej prestávke nasledovali odborné prednášky. V prvej sa PhDr. Peter Tischler zameral na históriu výcvikového priestoru Lešť od prvej písomnej zmienky v roku 1923 až po súčasnosť. V druhej mjr. Pavel Lukáč, dekan Veliteľstva vzdušných síl, priblížil účastníkom pôsobenie duchovnej služby v OS SR. Po každej prednáške nasledovala diskusia k danej téme s množstvom podnetov a otázok.
     V závere účastníci poďakovali vedeniu CV Lešť za zorganizovanie stretnutia v takomto formáte s návrhom organizácie podobných stretnutí v budúcnosti.

Ekumenické stretnutie duchovných v LeštiEkumenické stretnutie duchovných v LeštiEkumenické stretnutie duchovných v LeštiEkumenické stretnutie duchovných v LeštiEkumenické stretnutie duchovných v LeštiEkumenické stretnutie duchovných v Lešti

Autor: Kaplán por. Mgr. Tomáš Kuník – CV Lešť , Foto: Ing. Ivan Kvasna – CV Lešť - Dátum: 25.04.2023
Čítanosť: 982
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share