Preskocit navigáciu

Vojaci a deti z detských domovov


Vojaci a deti z detských domovov
Od roku 2019 príslušníci 51. krídla Prešov spolupracujú s deťmi z Centier pre deti a rodiny v Košiciach na Uralskej, Hurbanovej a Košickej Novej Vsi. V projekte náčelníka Generálneho štábu OS SR pod názvom „Nájdi si svoj domov“, si aj tento rok pre nich pripravili zaujímavý program. Vojensko – športová aktivita zameraná na priblíženie vojenskej profesie sa v dňoch 10. až 11. mája 2023 niesla v dobrodružno – zábavnom duchu.

Veliaci poddôstojníci práporu zabezpečenia letovej prevádzky si pre nich nachystali streľbu z airsoftových zbraní na terč vzdialený 5 metrov a 10 metrov. Príslušníci technickej letky opráv a predpísaných prác dozerali na stavbu prístrešku a prípravu ohniska pomocou prírodných materiálov, ktoré si nájdu v lese.

Športové aktivity pod dozorom staršieho inštruktora, hasičov a zdravotníkov 51. krídla Prešov boli pre nich najviac fyzicky náročné. Takzvaný „Spartan Race“, pri ktorom prekonávali rôzne prekážky, ako lezenie po sieti, šplhanie na lane, hod granátom a ťahanie pneumatík, boli výzvou aj pre ich dozorujúcich vychovávateľov. Na záver ich čakal nočný presun terénom a spánok na poľných lehátkach v priestore telovýchovného areálu. Nasledujúci deň, ktorý zahájili rozcvičkou a vojenskými raňajkami sa niesol v znamení ukážok vrtuľníkov UH-60M, Mi-17M a prednášky o ozbrojených silách SR a ich poslaní.

Na záver za ich snaženie, odvahu, bojovnosť a sebazaprenie obdŕžali diplom za absolvovanie vojenského výcviku a sponzorský dar - viac než 900 autíčok, ktoré si odniesli domov, aj pre svojich kamarátov z centier.

Vojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovovVojaci a deti z detských domovov

Autor: kpt. Alena Komová , Foto: kpt. Alena Komová - Dátum: 19.05.2023
Čítanosť: 1094
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share