Preskocit navigáciu

Inovácie na „jedenástke“


Inovácie na „jedenástke“

Dňa 27. marca 2024 sa ukončila dlho pripravovaná rekonštrukcia Siene cti a slávy,  stanoviska dozorného útvaru a vstupnej haly.

            Sieň cti a slávy, ktorá je srdcom histórie útvaru a nositeľom odkazu pre nasledujúcich príslušníkov 11. mechanizovaného práporu prešla rekonštrukciou, ktorá sa zamerala na obnovenie náteru stien, montáž nového dreveného obkladu stien, zariadenia a  informačných bannerov Regiónu Turca - kapitána Jána Francisciho, Vyhlásenia deklarácie, Slovenského národného povstania v kocke, Organizačnej štruktúry práporov a In memoriam. 

            Prestavba stanoviska dozorného útvaru sa týkala opravy a kladenia novej podlahy, náteru stien a montáž nového nábytku. Rekonštrukcia prispela k vytvoreniu priaznivých podmienok a skvalitnila službu profesionálnym vojakom.

            Rekonštruovala sa tiež vstupná hala, ktorej novou dominantou je bojová zástava práporu, na ktorú je „jedenástka“ patrične hrdá a bannery s históriou 11. mechanizovaného práporu.

            Tieto rekonštrukcie patria do série inovácií, ktoré za posledné obdobie prebiehajú na prápore hlavne vlastnými silami, kde najväčšiu zásluhu majú major Peter Lukáč, rotmajster Michal Slačka, rotmajster Marcel Horváth, desiatnik Jakub Urmín a vojak Ján Pohanka. 11. mechanizovaný prápor bude v budúcnosti naďalej pokračovať v inováciách pretože „Naspäť cesta nemožná, vpred sa ísť musí“.


Inovácie na „jedenástke“Inovácie na „jedenástke“Inovácie na „jedenástke“Inovácie na „jedenástke“Inovácie na „jedenástke“Inovácie na „jedenástke“Inovácie na „jedenástke“Inovácie na „jedenástke“

Autor: 11.mpr , Foto: 11.mpr - Dátum: 12.04.2024
Čítanosť: 279
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share