Preskocit navigáciu

Hlavné veliteľstvo MND-C si vojenským pochodom pripomenulo 75.výročie založenia NATO


Hlavné veliteľstvo MND-C si vojenským pochodom pripomenulo 75.výročie založenia NATO

Stredoeurópske veliteľstvo mnohonárodnej divízie NATO (HQ MND-C) v Szekesfeherváre v strednom Maďarsku nedávno zorganizovalo pochod pri príležitosti 75. výročia založenia NATO, čím zdôraznilo trvalý záväzok ku kolektívnej obrane a transatlantickej bezpečnosti.

Historicky prvého pochodu na trase od Kisfaludu k vojenskému pamätníku v Pákozde, sa zúčastnili príslušníci veliteľstva z desiatich krajín. Podujatie sa nieslo v duchu symbolického vyzdvihnutia dôležitosti jednoty a solidarity medzi členmi aliancie v úsilí o mier, stabilitu a demokratické hodnoty v euroatlantickom regióne a na celom svete.
Úspešné absolvovanie vojenského pochodu v malebnom prostredí Fejérskej župy presvedčilo organizátorov o tom, že z pochodu učinia každoročnú udalosť umožňujúcu členským krajinám prezentovať vyznávané hodnoty nielen vo vojenských objektoch, ale aj na verejnosti.


NATO sa počas svojej 75-ročnej histórie prispôsobilo rôznym hrozbám, vrátane studenej vojny a protiteroristickým snahám. Jeho poslaním je v súčasnosti odstrašovanie, riadenie kríz a kooperatívna bezpečnosť s cieľom zostať zárukou mieru a prosperity vo svete aj počas nadchádzajúcich rokov.


Hlavné veliteľstvo MND-C si vojenským pochodom pripomenulo 75.výročie založenia NATOHlavné veliteľstvo MND-C si vojenským pochodom pripomenulo 75.výročie založenia NATO

Autor: OS SR , Foto: 1LT Viktor Kapás - HQ MND-C PAO - Dátum: 18.04.2024
Čítanosť: 638
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share