Slávnostná rozlúčka s elitnými generálmi Ozbrojených síl SR


Slávnostná rozlúčka s elitnými generálmi  Ozbrojených síl SR
Pri príležitosti skončenia štátnej služby prepustením zo služobného pomeru profesionálneho vojaka a ukončenia aktívnej služby sa v utorok 3. septembra v priestoroch Ministerstva obrany Slovenskej republiky uskutočnila slávnostná rozlúčka s generálporučíkom Josefom Pokorným, ktorý od roku 2021 vykonával funkciu ako vojenský predstaviteľ pri Vojenskom výbore NATO a brigádnym generálom Alexandrom Kollárikom, ktorý od 1. septembra 2021 vykonával funkciu veliteľa 1. mechanizovanej brigády Pozemných síl Topoľčany.

V úvode slávnostného ceremoniálu prečítal náčelník oddelenia plánovania personálu - zástupca náčelníka odboru Štábu pre podporu operácií Generálneho štábu OS SR plukovník Pavol Koškovský profesijný životopis odchádzajúcich generálov.

Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko vo svojom príhovore ocenil morálne a ľudské kvality, obetavosť a profesionálny prístup odchádzajúcich funkcionárov OS SR.

Generál Zmeko ako najvyššie postavený vojenský funkcionár v OS SR  udelil generálporučíkovi Josefovi Pokornému pri príležitosti skončenia štátnej služby ocenenie výkonu štátnej služby  Pamätný kríž náčelníka Generálneho štábu OS SR prvého stupňa a brigádnemu generálovi Alexandrovi Kollárikovi, Odznak náčelníka Generálneho štábu OS SR prvého stupňa.

Na záver predstúpil pred slávnostné auditórium generálporučík Josef Pokorný a niekoľkými vetami zhodnotil svoju takmer 50 ročnú kariéru v Ozbrojených silách SR. Vo svojom príhovore sa poďakoval príslušníkom Generálneho štábu OS SR za tvorivú atmosféru, dlhoročnú podporu a spoluprácu a  prítomným zaželal veľa síl a entuziazmu pri plnení náročných úloh v prospech Slovenskej republiky.




 
 
 

Slávnostná rozlúčka s elitnými generálmi Ozbrojených síl SRSlávnostná rozlúčka s elitnými generálmi Ozbrojených síl SRSlávnostná rozlúčka s elitnými generálmi Ozbrojených síl SRSlávnostná rozlúčka s elitnými generálmi Ozbrojených síl SRSlávnostná rozlúčka s elitnými generálmi Ozbrojených síl SRSlávnostná rozlúčka s elitnými generálmi Ozbrojených síl SR

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 04.09.2024
Čítanosť: 334
Verzia pre tlač

Skočiť na menu