Logisti pomáhali pri záplavách


Logisti pomáhali pri záplavách

Slovensko zasiahlo v posledných dňoch extrémne počasie. Silný vietor a nekontrolovateľný dážď zapríčinili v západnej a strednej časti našej krajiny viacero krízových situácii spojených s povodňami.

Vzhľadom na pretrvávajúci negatívny vplyv počasia a jeho dopady boli od 15. septembra do 22. septembra 2024 príslušníci 14. práporu logistiky z Topoľčian nasadzovaní na podporu Integrovaného záchranného systému Slovenskej republiky pri budovaní preventívnych ochranných opatrení pred povodňami a na zabezpečenie prípadnej evakuácie civilného obyvateľstva. Logisti sa v nepriaznivom počasí aktívne podieľali na ochrane života a zdravia obyvateľov Bratislavy a Záhoria ako aj ich majetku. Denne bolo v dvoch zmenách nasadzovaných po 20 profesionálnych vojakov 14.práporu logistiky vrátane 3 kusov prepravnej techniky.

Naša bezprostredná pomoc výrazne prispela k zvládnutiu a upokojeniu krízovej situácie v zasiahnutých oblastiach.

 


Slovensko zasiahlo v posledných dňoch extrémne počasie. Silný vietor a nekontrolovateľný dážď zapríčinili v západnej a strednej časti našej krajiny viacero krízových situácii spojených s povodňami. Slovensko zasiahlo v posledných dňoch extrémne počasie. Silný vietor a nekontrolovateľný dážď zapríčinili v západnej a strednej časti našej krajiny viacero krízových situácii spojených s povodňami. Slovensko zasiahlo v posledných dňoch extrémne počasie. Silný vietor a nekontrolovateľný dážď zapríčinili v západnej a strednej časti našej krajiny viacero krízových situácii spojených s povodňami.

Autor: 14.prlog , Foto: 14.prlog - Dátum: 27.09.2024
Čítanosť: 25
Verzia pre tlač

Skočiť na menu