Slávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku Dňu OS SR


Slávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku Dňu OS SR

Dňa 7. októbra sa v priestoroch Ministerstva obrany SR uskutočnilo Slávnostné zhromaždenie Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky (GŠ OS SR) pri príležitosti Dňa OS SR. Tento významný deň, ktorý pripomína odvahu a odhodlanie našich vojakov, bol sprevádzaný viacerými oficiálnymi aktmi a ceremoniálmi, ktoré vzdali hold ich službe a obetavosti.
V úvode zhromaždenia prečítal náčelník Odboru personálneho manažmentu GŠ OS SR, plukovník Miloslav Arnold, Rozkaz prezidenta SR ku Dňu OS SR, v ktorom hlavný veliteľ ozbrojených síl ocenil prácu a zásluhy jednotlivcov aj celých útvarov za ich neúnavnú službu, podieľanie sa nielen na obrane našej krajiny, ale aj zachovávaní hodnôt našej vlasti.
Súčasťou stretnutia bol aj ceremoniál, kde generál Daniel Zmeko, náčelník GŠ OS SR, udelil pri príležitosti Dňa OS SR vybraným príslušníkom GŠ OS SR ocenenia za ich výnimočný prínos v oblasti obrany a bezpečnosti. Následne program pokračoval slávnostným aktom udelenia ďakovných plakiet podriadeným zložkám Generálneho štábu OS SR, na základe významného prínosu a aktívnej účasti pri organizovaní a realizácií osláv 80. výročia Slovenského národného povstania, ako aj s cieľom vyjadriť hrdosť na našu spoločnú históriu a záväzok chrániť hodnoty, za ktoré naši predkovia bojovali.
„Tieto plakety sú prejavom uznania za Vašu neúnavnú prácu, obetavosť a oddanosť posilňovaniu našich vojenských tradícií. Naša história je pre nás všetkých inšpiráciou, a Vaša úloha pri pripomínaní významu Slovenského národného povstania je nesmierne cenná. Verím, že aj v budúcnosti budete pokračovať v zodpovednej ochrane hodnôt slobody, demokracie a hrdinstva, za ktoré naši predkovia bojovali, a ktoré my, ako vojaci, naďalej chránime“, zdôvodnil náčelník GŠ OS SR generál Daniel Zmeko.
V závere zhromaždenia generál vo svojom príhovore poukázal na zložitú bezpečnostnú situáciu, ktorá je plná výziev a neistoty, a práve naša pripravenosť a nasadenie je pre ochranu Slovenska kľúčové. Nezabudol zdôrazniť, že naša armáda stojí na pevných pilieroch odvahy, disciplíny a vernosti, ktoré žijú v každom z nás a tvoria základ, na ktorom môžeme budovať budúcnosť našich ozbrojených síl.


Slávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku dňu OS SRSlávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku dňu OS SRSlávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku dňu OS SRSlávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku dňu OS SRSlávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku dňu OS SRSlávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku dňu OS SRSlávnostné zhromaždenie Generálneho štábu OS SR ku dňu OS SR

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 10.10.2024
Čítanosť: 297
Verzia pre tlač

Skočiť na menu