Preskocit navigáciu

Zahraničná návšteva posilňuje spoluprácu medzi USA a 2. mechanizovanou brigádou


Zahraničná návšteva posilňuje spoluprácu medzi USA a 2. mechanizovanou brigádou

   Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády privítalo 26. septembra 2024 významnú zahraničnú delegáciu zo Spojených štátov amerických. Na oficiálnu návštevu zavítali vojenskí pridelenci USA, podplukovníci Jonathan J. St Peter a Joshua J. Passer. Delegáciu prijal podplukovník Martin Ocilka, zástupca náčelníka štábu pre operácie, spolu s podplukovníkom Denisom Gáborom, ktorý zastáva funkciu zástupcu náčelníka štábu podpory pre operácie.
   Hlavným cieľom návštevy bolo bližšie sa oboznámiť s činnosťou a fungovaním 2. mechanizovanej brigády. Podplukovník Ocilka hostí podrobne informoval o histórii, poslaní a organizačnej štruktúre brigády. Zahraniční hostia mali možnosť získať prehľad o jednotlivých práporných jednotkách, ich schopnostiach a tiež o účasti brigády na medzinárodných cvičeniach, vojenských operáciách a mierových misiách.
   Návšteva sa niesla v duchu priateľskej diskusie, počas ktorej sa obe strany venovali otázkam vzájomnej spolupráce a spoločných záujmov. Záverečná časť stretnutia bola zavŕšená návštevou Siene cti a slávy, ktorá sa nachádza v priestoroch Veliteľstva. Zahraniční hostia nešetrili nadšením a ocenili dlhoročné tradície a úspechy brigády.
   Návšteva prispela k posilneniu bilaterálnych vzťahov a položila základy pre ďalšiu spoluprácu medzi ozbrojenými silami oboch krajín.


Zahraničná návšteva posilňuje spoluprácu medzi USA a 2. mechanizovanou brigádouZahraničná návšteva posilňuje spoluprácu medzi USA a 2. mechanizovanou brigádouZahraničná návšteva posilňuje spoluprácu medzi USA a 2. mechanizovanou brigádou

Autor: pplk. ing. Martin Ocilka - Dátum: 26.09.2024
Čítanosť: 79
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share