Vojenská polícia zabezpečovala priebeh Osláv 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie


Vojenská polícia zabezpečovala priebeh Osláv 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie

Oslavy 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie, jedného z kľúčových momentov 2. svetovej vojny, ktoré sa konali pri Pamätníku československého armádneho zboru na Dukle a vo Vojenskom historickom múzeu vo Svidníku. Oslavy prilákali pozornosť širokej verejnosti ako pripomienku významnej historickej udalosti a rovnako to bola príležitosť k zintenzívneniu spolupráce medzi rôznymi bezpečnostnými zložkami. Príslušníci Vojenskej polície a Ozbrojených síl SR v spolupráci s Policajným zborom SR zohrali kľúčovú úlohu v zabezpečení hladkého priebehu osláv, kde okrem iného bolo ich úlohu udržiavanie poriadku, ale aj asistencia pri doprave a logistike, čo prispelo k celkovému bezproblémovému priebehu akcie. Tento model spolupráce zdôraznil význam koordinácie medzi vojenskými a civilnými zložkami v národnej bezpečnosti.

Oslavy 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie boli nielen oslavou vojenskej histórie, ale aj príležitosťou na posilnenie národnej identity a jednoty. Vojenská polícia sa postarala o to, aby sa všetky aktivity uskutočnili v pokojných a bezpečných podmienkach, čo prispelo k celkovému úspechu podujatia.


Vojenská polícia zabezpečovala priebeh Osláv 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácieVojenská polícia zabezpečovala priebeh Osláv 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácieVojenská polícia zabezpečovala priebeh Osláv 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácieVojenská polícia zabezpečovala priebeh Osláv 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 16.10.2024
Čítanosť: 143
Verzia pre tlač

Skočiť na menu