Preskocit navigáciu

IDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej techniky


IDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej techniky

Druhý májový týždeň v Brne patrí jednej z najväčších svetových prehliadok obranných technológií v strednej a východnej Európe. Aj na tohtoročnom v poradí už jedenástom ročníku sa na veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky IDET v dňoch od 10. do 13. mája prezentuje aj Ministerstvo obrany Slovenskej republiky s prvkami z výstroje a techniky ozbrojených síl. Brniansky veľtrh hneď v prvý deň navštívil minister obrany SR Ľubomír Galko a náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík.

Medzi vystavovateľmi z viac ako tridsiatich krajín celého sveta ozbrojené sily Slovenskej republiky vo vonkajšej expozícií predstavujú kontajnerovú dielňu typu B pre opravy výzbroje a špeciálne práce a kontajnerú dielňu typu C pre opravy el. sústav a rádiokomunikačných zariadení, jednohákový nakladač Multilift MK IV TATRA 815 8x8.2 a stranový prekladač kontajnerov Steelbro KL 300/61 TATRA 815 8x8.2. Vo vnútornej expozícií si návštevníci môžu pozrieť figuríny v poľných rovnošatách 2007 DP vzor púšť s taktickou balistickou vestou, púšť s bundou poľnou zimnou, les s NMS a les nepremokavý odev a výstrojný materiál dodávaný príslušníkom OS SR do operácií a mierových misií. Nadšenci vojenskej techniky si môžu pozrieť tiež odberové vozidlo tímu preventívnej medicíny Land Rover 130 Crew Cab.

Medzinárodný veľtrh IDET sa stal významnou spoločenskou udalosťou, na ktorú sa schádzajú stovky odborníkov, ktorým nie je ľahostajná bezpečnosť našich krajín a kde je možné nadviazať nové obchodné konakty. Ďalej sa tu stretávajú zahraničné armádne delegácie a tisícky návštevníkov, medzi ktorými sa nájdu aj vojnoví veteráni.

Súčasťou každého ročníka veľtrhu je bohatý sprievodný program a konferencie, kde odborníci na obranné a bezpečnostné technológie diskutujú o aktuálnych témach.


IDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej technikyIDET 2011 - 11. medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej techniky

Autor: OS SR - Andrea Hankoščáková , Foto: Miloš Karas, OS SR - mjr. Milan Jankura - Dátum: 11.05.2011
Čítanosť: 20086
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share