Preskocit navigáciu

Riaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastia


Riaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastia

Za účasti najvyšších predstaviteľov Ministerstva obrany Slovenskej republiky a Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky si riaditeľ Vojenskej polície plk. Ing. Milan Hamar, PhD. uctil pamiatku obetí leteckého nešťastia v maďarskej obci Hejce a na vrchu Borsó, ktorá sa stala pred 8 rokmi.

Pri leteckom nešťastí vojenského špeciálu AN-24 vtedy zahynulo 42 príslušníkov vrátane 4 vojenských policajtov – pplk. Ľuboša Beláka, kpt. Igora Scígeľa, npráp. Róberta Letka a práp. Vlastimila Čepičana.

Najväčšiu leteckú tragédiu v dejinách Ozbrojených síl SR pripomína na mieste rad pamätníkov a priamo v obci Hejce pamätník, ktorý odhalili v roku 2007. Jeho ústredným motívom je bronzová socha padajúcej postavy, obkolesená do bronzu zaliatymi štyrmi 6-metrovými stromami, ktoré sa pri páde lietadla zlomili. Pamätník je postavený na podstavci z tatranskej žuly.


Riaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastiaRiaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastiaRiaditeľ Vojenskej polície si uctil pamiatku obetí leteckého nešťastia

Autor: mjr. Mgr. Luboš Komárek , Foto: Ivan Kelement - Dátum: 22.01.2014
Čítanosť: 11473
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share