Preskocit navigáciu

Zabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SR


Zabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SR

Na základe požiadavky kancelárie NGŠ OS SR dňa 6. mája 2014 vyčlenení príslušníci Útvaru Vojenskej polície Bratislava policajne zabezpečili priestor objektu Ministerstva obrany SR počas prípravy a samotného ceremoniálu odovzdania funkcie náčelníka GŠ OS SR. Na celej akcii sa okrem príslušníkov ochrannej zmeny objektu MO SR podieľalo ďalších 7 príslušníkov útvaru. Pred začiatkom a po skončení samotnej akcie vypomohla motorizovaná hliadka pri navedení nadrozmernej prepravnej techniky medzi objektmi Kutuzovových a Dukelských kasární s dôrazom na bezpečný prejazd križovatkami v dopravnej špičke. Okrem vyčlenenia parkovacích priestorov pre pozvaných hostí a čestné jednotky zabezpečili dve dopravné hliadky navedenie vozidiel do vyhradených priestorov, upravili jednosmerný prejazd vozidiel po objekte a jedna poriadková hliadka v ďalšom pohyb pozvaných hostí, presun slávnostných jednotiek a odparkovanie novinárskych vozidiel. Na akcii sprievodom nadrozmernej techniky sa podieľali aj hliadky z ÚVP Topoľčany a ÚVP Banská Bystrica.

Celá akcia bola zabezpečovaná v súčinnosti s kanceláriou NGŠ OS SR a podľa požiadaviek sa pristupovalo k operatívnym zmenám, ktoré vyplynuli z potreby zabezpečenia bezproblémového priebehu slávnostného aktu.


Zabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SRZabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SRZabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SRZabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SRZabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SRZabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SRZabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SRZabezpečenie slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia funkcie náčelníka GŠ OS SR

Autor: mjr. Ing. Juraj Janíček , Foto: nrtm. Mgr. Jozef Suchovský - Dátum: 07.05.2014
Čítanosť: 10886
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share