Preskocit navigáciu

Kontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEA


Kontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEA

Príslušníci Útvaru Vojenskej polície Bratislava v spolupráci s Colným úradom SR vykonali dňa 15. júna 2014 kontrolu príslušníkov OS SR počas návratu z misie ALTHEA.

Po príchode účastníkov misie na hraničný priechod Rusovce/Rajka bol vykonaný sprievod kolóny k VÚ 1570 Bratislava-Vajnory. Počas vystupovania a vykladania batožín bol psom útvaru VP Bratislava kontrolovaný priestor autobusu a batožina na vyhľadávanie výbušnín. Pes Colného úradu SR následne kontroloval priestor na omamné a psychotropné látky. Vykonaná kontrola prebehla bez nedostatkov.

Dňa 16.6.2014 zabezpečovali príslušníci Útvaru Vojenskej polície Bratislava v spolupráci s príslušníkom Útvaru Vojenskej polície Topoľčany kontrolu batožiny vojakov odchádzajúcich do misie ISAF Afganistan. Kontrola batožiny bola vykonávaná v priestoroch VÚ 1570 Bratislava-Vajnory psom Útvaru Vojenskej polície Bratislava vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín a psom Útvaru Vojenskej polície Topoľčany vycvičeným na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Kontrola prebehla bez nedostatkov, a po naložení batožiny na nákladné vozidlá bol vykonaný sprievod na letisko M. R. Štefánika, kde bola batožina pred odletom skontrolovaná röntgenom.


Kontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEAKontrolná činnosť operácie ISAF a misie ALTHEA

Autor: mjr. Ing. Ladislav Ódor , Foto: mjr. Ing. Ladislav Ódor - Dátum: 18.06.2014
Čítanosť: 10618
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share