Preskocit navigáciu

Športový deň v Sektore 4


Športový deň v Sektore 4

Pôsobenie príslušníkov v zahraničnej misii nie je náročné len kvôli tomu, že sa plnia operačné úlohy, ale dôležité je aj dôstojné reprezentovanie krajiny na medzinárodnej pôde. V misii UNFICYP sa kladie veľký dôraz na budovanie vzájomných vzťahov s hostiteľskou krajinou, ale aj medzi pôsobiacimi kontingentmi. Preto okrem rôznych pracovnych stretnutí veliteľka misie nariaďuje vo svojom ročnom pláne usporiadavanie pravidelných športových dní.
Sektor 4 má už letný športový deň za sebou. S veľkou podporou samosprávy mesta Famagusta sme mohli privítať viac ako 200 argentínskych či škótskych príslušníkov z ostatných sektorov na mestskej pláži. Náš plán bol vychutnať si v priateľskom duchu typickú atmosféru tureckej časti ostrava a podráždiť trochu rivalitu pri športových aktivitách. Hral sa futbal, volejbal, vyskúšali sme upravenú formu triatlonu, záchranárske šprinty, vytvorili sme prekážkový sparťanský beh oživený o logické a tímové úlohy. Víťazstvo si napokon odniesli do Nikózie vojaci zo Sektoru 2.
Odkaz z týchto športových dní môže byť rovnaký ako odkaz z olymijských hier. Voľný čas netreba bezducho zabíjať, ale múdro využívať na rozvoj svojho tela, vôle a ducha, ako aj priateľstva a ľudskej spolupatričnosti.


Športový deň v Sektore 41Športový deň v Sektore 41Športový deň v Sektore 41Športový deň v Sektore 41Športový deň v Sektore 42Športový deň v Sektore 42Športový deň v Sektore 42Športový deň v Sektore 42Športový deň v Sektore 43Športový deň v Sektore 43Športový deň v Sektore 43Športový deň v Sektore 43Športový deň v Sektore 44Športový deň v Sektore 44Športový deň v Sektore 44Športový deň v Sektore 44

Autor: MAIN OFFICE , Foto: rtn. Jozef JÁREK - Dátum: 15.07.2015
Čítanosť: 5953
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share