Preskocit navigáciu

Deň detí s Ozbrojenými silami SR v Námestove


Deň detí s Ozbrojenými silami SR v Námestove

V sobotu 28. mája 2016 sa v Námestove konal 19. ročník podujatia venovaného deťom. Ozbrojené sily SR prispeli k oslavám Medzinárodného dňa detí netradičnou formou a tým prezentovali spôsobilosti OS SR a pozitívne podporili propagáciu rezortu MO SR pred širokou verejnosťou. Pripravený bol atraktívny program ako bol prelet vrtuľníka, zoskok vojenských výsadkárov do vody, vojenská technika, boj v zastavanom priestore aj boj zblízka, vystúpenie vojenskej hudby. Osobne sa podujatia zúčastnil aj minister obrany SR Peter GAJDOŠ a náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan MAXIM.

Vojenská polícia prispela a na tomto podujatí a predovšetkým využila svoje možnosti policajnej kynológie. Dynamickými ukážkami sa policajti a ich psí miláčikovia snažili detičky zaujať a tie videli služobné policajné psy priamo v akcii. Nasadenie síl a prostriedkov Vojenskej polície sme prezentovali v dynamickej ukážke: Zatknutie nebezpečného páchateľa unikajúceho na osobnom motorovom vozidle s následnou kontrolou vozidla na omamné látky a prípadné výbušniny. 

Statické ukážky techniky Škoda SuperB, KIA Ceed a motocykel Honda VFR 800X Crossrunner zaujali hlavne chlapcov a otcov. Urobili si pár fotografií do albumov a nielen deti si s úsmevom na tvári vyskúšali zvukovo-výstražné zariadenia a pozreli výbavu policajnej techniky. Záštitu na tejto akcii mal Odbor policajného výkonu Prešov a hlavným riadiacim bolo oddelenie policajného výkonu Martin zodpovedný pplk. Ing. Pavol ZEMEK. O dôstojný priebeh celej akcie sa postaral moderátor-profesionál Miroslav MINÁR.



Deň detí s Ozbrojenými silami SR v NámestoveDeň detí s Ozbrojenými silami SR v NámestoveDeň detí s Ozbrojenými silami SR v NámestoveDeň detí s Ozbrojenými silami SR v Námestove

Autor: Vojenská polícia , Foto: Deň detí s Ozbrojenými silami SR v Námestove - Dátum: 28.05.2016
Čítanosť: 6873
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share