Preskocit navigáciu

Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT


Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT Len pred chvíľkou sme začínali a dnes už striedame – Letecký poradný tím Armády ČR (AAT-Air Advisory Team) sa mení. 18. jednotku AAT strieda 19. rotácia a už po druhý krát sú jeho súčasťou aj naši dvaja technickí špecialisti z vrtuľníkového krídla Prešov - tentokrát npor. Marek Jurko a rtm. Martin Grec.
Do Afganistanu na základňu HKIA prileteli 11.júla 2016 spoločne so svojimi novými kolegami z Prahy, s ktorými v ďalšom 4-mesačnom turnuse určite vytvoria rovnako zohraný tím, ako bol ten, ktorý práve končí svoju misiu a teší sa na návrat domov.
Armáda Českej republiky sa dlhodobo podieľa na výcviku a príprave personálu Afganských vzdušných síl na medzinárodnom letisku v Kábule. Na základe Technickej dohody s AČR sa v tomto roku OS SR začali podieľať na plnení tejto úlohy dvojicami technických špecialistov na bojové vrtuľníky, ktorí sú súčasťou českého AAT.
Končiaci príslušníci 18.AAT npor. Martin Kocúr (letecká výzbroj) a npor. Michal Mašlar (rádiové vybavenie) postavili svojim kolegom latku veľmi vysoko, pretože major Jan D. (veliteľ 18.AAT) zhodnotil ich odvedenú prácu ako prácu skutočných profesionálov, ktorí sú špičkou vo svojich odbornostiach.
Toto hodnotenie na jednej strane naozaj poteší, no na druhej strane aj zaväzuje všetkých nasledovníkov, ktorí sa stanú príslušníkmi ďalších rotácií AAT, k podávaniu maximálne profesionálnych výkonov.
Aj keď špecializácia našich nových technikov je iná, ich primárna úloha bude rovnaká – poskytovať poradenskú činnosť v oblasti odborného výcviku príslušníkov technického personálu Afganskej národnej armády na vrtuľníkoch typu Mi-171 a Mi-24. A tým sa podieľať na zlepšení vycvičenosti afganských leteckých odborníkov.
Samotný slávnostný akt odovzdania a prevzatia operačnej úlohy prebehol dňa 23.júla 2016 za účasti obidvoch zoskupení. Takže nám ostáva už len jedno - 19.AAT popriať veľa pracovných úspechov a 18.AAT šťastný návrat domov.

Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AATStriedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AATStriedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AATStriedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AATStriedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 2Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 2Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 2Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 2Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 3Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 3Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 3Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 3Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 4Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 4Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 4Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 4Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 5Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 5Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 5Striedanie personálu a odovzdanie operačnej úlohy AAT 5

Autor: RS SLOVCON , Foto: autor - Dátum: 25.07.2016
Čítanosť: 5308
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share