Preskocit navigáciu

Privítanie po návrate z Lotyšska


Privítanie po návrate z Lotyšska

Náčelník Generálneho štábu OS SR dnes v kasárňach 11. mechanizovaného práporu privítal 152 profesionálnych vojakov po návrate z plnenia úloh v rámci predsunutej prítomnosti NATO v Lotyšsku.
Počas slávnostného násrupu na nádvorí martinských kasární generálporučík Zmeko spolu veliteľom Pozemných síl OS SR generálmajorom Jochom odovzdali nastúpeným vojakom medaily za vzorné plnenie úloh.
Generálporučík Zmeko vo svojom príhovore vyzdvihol účast príslušníkov mechanizovanej roty na viacerých výcvikových aktivitách spolu so spojencami nasadenými v spoločnej práporovej skupine pod kanadským velením. "O kvalite Vášho nasadenia som sa mohol presedčiť tento týždeň, keď Vaše pôsobenie chválili nielen predstaviteli kanadského velenia, ale aj môj lotyšský kolega," uviedol generálporučík Zmeko vo svojom príhovore. Na úspešnom splnení úloh sa nezanedbateľnou mierou podieľali aj príslušníci podporných zložiekk a vojenskej polície.
Počas polročného nasadenia sa v praxi otestovali aj dva kusy modernizovaných BVP-M, ktoré najmä svojim komunikačným vybavením výrazne prispeli k plneniu úloh v medzinárodnom prostredí práporovej skupiny.


Privítanie po návrate z LotyšskaPrivítanie po návrate z LotyšskaPrivítanie po návrate z Lotyšska

Autor: OOd NGŠ , Foto: 11.mpr - Dátum: 21.12.2018
Čítanosť: 8354
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share