Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka do misie UNFICYP


Slávnostná rozlúčka do misie UNFICYP  

Dňa 8. marca 2019 sa v areáli protilietadlovej raketovej brigády konal slávnostný nástup príslušníkov Ozbrojených síl SR odchádzajúcich do misie pod záštitou OSN -  UNFICYP na Cypre.

Zástupca veliteľa brigády podplukovník Jozef Paňko  pri tejto príležitosti privítal veliteľa Vzdušných síl OS SR generálmajora Ľubomíra Svobodu, veliteľa Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR brigádneho generála Martina Michalka, ako aj ďalších zástupcov a predstaviteľov zložiek OS SR a miestnej správy a samosprávy, zástupcov klubov vojenských dôchodcov Nitra a Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Protilietadlová raketová brigáda v Nitre pripravuje personál OS SR na plnenie úloh v misii UNFICYP už od roku 2009. Cieľom a poslaním vysielajúcej jednotky je udržiavať „Status Quo“ vo vnútri nárazníkovej zóny, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove a vykonávať humanitárne úlohy. V marcovej rotácii odchádza 70 profesionálnych vojakov, z toho 6 žien. Súčasťou slávnostného nástupu bolo podpísanie protokolov a prepodriadenie jednotky do podriadenosti Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR.

Odnesením štátnej zástavy bol slávnostný nástup ukončený. Rotujúci vojaci vystriedajú svojich kolegov, ktorých privítanie sa uskutoční 22. marca 2019.


Slávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYPSlávnostná rozlúčka do misie UNFICYP

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 12.03.2019
Čítanosť: 6128
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share