Preskocit navigáciu

Cobra strike už kvalifikované


Cobra strike už kvalifikované

 V decembri a januári 2020 bol pripravený a zrealizovaný kvalifikačný kurz Commando a kurz pre manévrové jednotky „Cobra strike“, tentoraz v detašovanom prostredí provincie Kandahár. Kurz bol organizovaný pod dohľadom mobilnej tréningovej skupiny vyčlenenej zo slovenského poradného tímu pre špeciálne operácie, nasadeného v Afganistane.

 Tím slovenských poradcov pre špeciálne operácie spolu s afganskými inštruktormi selektoval budúcich príslušníkov Commandos, trénoval ich v streľbe z  útočnej pušky M4, guľometu M240 a iných zbraňových systémov. Po ukončení fázy výcviku jednotlivca sa slovenskí špeciály zamerali na rozvoj tímových zručností, medzi ktoré patrilo hliadkovanie, nočné operácie a boj v zastavanom priestore (Close Quarters Battle - CQB - boj na krátku vzdialenosť).

 „Ako príslušníci špeciálnych jednotiek  Commandos musia byť dokonale vycvičení v streľbe zo všetkých druhov zbraní, ktoré sa bežne nachádzajú v jednotkách  Commandos. Musia ovládať taktiku malých jednotiek, byť pripravení  vykonávať kinetické operácie a operácie špeciálneho určenia. Len ich dokonalá profesionalita a kvalitný výcvik bude chrániť ich životy a životy ich spolubojovníkov na bojisku,“ povedal veliteľ mobilného tréningového tímu Vlado.


Cobra strike už kvalifikované I.Cobra strike už kvalifikované I.Cobra strike už kvalifikované I.Cobra strike už kvalifikované I.Cobra strike už kvalifikované II.Cobra strike už kvalifikované II.

Autor: nadrotmajster Pavol Ondrášek, VeSŠO – Stredisko CIMIC/PSYOPS , Foto: nadrotmajster Pavol Ondrášek, VeSŠO – Stredisko CIMIC/PSYOPS - Dátum: 19.02.2020
Čítanosť: 24226
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share