Preskocit navigáciu

CVIČNÉ ALERTEX CVIČNÉ - Úspešná záchranná akcia


CVIČNÉ ALERTEX CVIČNÉ - Úspešná záchranná akcia

Počnúc dňom 22. mája prebieha operácia Ozbrojených síl Slovenskej republiky na zvýšenie našej pripravenosti ALERTEX 23. Cvičenie predstavuje sériu aktivít, ktorých cieľom je preveriť naše schopnosti a docvičiť nevyhnutné zručnosti pre obranu štátu v rámci reakcie na aktuálne hrozby a uistenia obyvateľov Slovenskej republiky o našej schopnosti brániť vlasť.

V rámci operácie sú rozohrávané rôzne situácie a incidenty na preverenie systému reakcie na krízovú situáciu. Postupné zvyšovanie cvičných hrozieb vyústilo v utorok 30. mája do narušenia vojenského objektu a prepadu jedného z veliteľstiev. V súlade s rozohrou došlo počas incidentu k zajatiu časti príslušníkov OS SR, medzi ktorými bol aj jeden z vysoko postavených predstaviteľov jednotky. Počas riešenia situácie postupovali jednotky pozemných síl v súlade s operačnými postupmi, čo po troch dňoch nasadenia zložiek viedlo k finálnemu oslobodeniu rukojemníkov. Operácia prebiehala za podpory vzdušných a špeciálnych a zdravotníckych zložiek OS SR.

Cieľom všetkých týchto aktivít je uistenie občanov Slovenskej republiky o pripravenosti OS SR v spolupráci so spojencami účinne prispieť k obrane vlasti.


CVIČNÉ ALERTEX CVIČNÉ - Úspešná záchranná akciaCVIČNÉ ALERTEX CVIČNÉ - Úspešná záchranná akciaCVIČNÉ ALERTEX CVIČNÉ - Úspešná záchranná akciaCVIČNÉ ALERTEX CVIČNÉ - Úspešná záchranná akcia

Autor: Sek vel.PS , Foto: 1.mb - Dátum: 05.06.2023
Čítanosť: 1483
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share