Preskocit navigáciu

Kurz vo vedení pásových vozidiel na cvičisku v Sučanoch


Kurz vo vedení pásových vozidiel na cvičisku v Sučanoch
V dňoch 22. mája až 7. júna 2013 sa v martinskom Prápore výcviku konal kurz vedenia pásovej bojovej techniky pre vozidlá BVP-1 a 2, OT-90, MTLB a T-55.
Do kurzu nastúpilo dvadsaťjeden profesionálnych vojakov z Pozemných, Vzdušných síl a Síl výcviku a podpory OS SR. Inštruktori výcviku počas trinástich dní trvania kurzu odovzdali frekventantom poznatky o základoch vedenia prevádzkovej dokumentácie, údržby, ale aj ošetrovania bojových vozidiel. Účastníci dodržali potrebné bezpečnostné opatrenia, aby na záver mohli viesť bojové vozidlá v súlade s predpísanými cvičeniami.
Výcvik bol rozdelený na dve časti, teoretickú a praktickú časť. Od 30.5.2013 sa na cvičisku vedenia bojových vozidiel v Sučanoch konala praktická časť (praktické jazdy) cez deň a v noci, ktorá v piatok vyvrcholila záverečnými skúškami. Všetci absolventi kurzu zvládli jednotlivé etapy výcviku a tým úspešne ukončili kurz.
Absolventom kurzu sa stal aj príslušník Dobrovoľného hasičského zboru Pole, ktorý vykonával kurz na základe zmlúv o spolupráci medzi MO SR a HaZZ.

fotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: rtn. Stanislav Janíček - Dátum: 10.06.2013
Čítanosť: 23816
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share