Preskocit navigáciu

Veliteľ posádky sa stretol s primátorom Trenčína


Veliteľ posádky sa stretol s primátorom Trenčína

Generálmajor Peter Vojtek sa v piatok 14. januára 2011 v priestoroch mestského úradu stretol s primátorom mesta Trenčín Mgr. Richardom Rybníčkom. Na stretnutí hovorili o vzájomnej spolupráci, pomoci a zlepšení vzťahov medzi mestom Trenčín, jeho obyvateľmi a predstaviteľmi Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

„Chcem veľmi úzko spolupracovať s predstaviteľmi ozbrojených síl v trenčianskej posádke. Bolo chybou že armáda bola v Trenčíne ignorovaná a obchádzaná, a ja takto fungovať nechcem,“ potvrdil primátor mesta Trenčín na prvom neoficiálnom stretnutí. Zároveň navrhol záujem stretávať sa pravidelne, čím by bolo možné rýchlejšie riešiť aktuálne otázky spolupráce medzi mestom a ozbrojenými silami i spolužitia občanov a profesionálnych vojakov. Veliteľ posádky generálmajor Vojtek v úvode stretnutia poďakoval za prijatie a rovnako vyslovil záujem o užšiu spoluprácu s mestom Trenčín. „V posádke je takmer tisíc profesionálnych vojakov a tristo zamestnancov, ktorí sú súčasťou mesta,“ potvrdil generálmajor Vojtek a dodal, že Ozbrojené sily SR aj v súčasnosti výraznou mierou participujú na riešení otázok krízového manažmentu v meste Trenčín. Jeho slová potvrdil aj riaditeľ územnej vojenskej správy v Trenčíne Ing. Peter Palko, ktorý bol na stretnutí prítomný.

V závere stretnutia daroval veliteľ posádky a zároveň veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Vojtek primátorovi Trenčína Richardovi Rybníčkovi knihu o vojenských misiách a potvrdil záujem opätovne sa v blízkej budúcnosti stretnúť.


Veliteľ posádky sa stretol s primátorom TrenčínaVeliteľ posádky sa stretol s primátorom TrenčínaVeliteľ posádky sa stretol s primátorom TrenčínaVeliteľ posádky sa stretol s primátorom Trenčína

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 14.01.2011
Čítanosť: 20414
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share