Preskocit navigáciu

24 hodín denne a 365 dní v roku


24 hodín denne a 365 dní v roku

Príslušníci Vojenských hasičských jednotiek pracujú v nepretržitej prevádzke v 12 hodinových pracovných zmenách a nie je tomu ináč ani počas letného obdobia. Napriek zvýšenému náporu na zastupovanie sa počas čerpania dovoleniek si zverené úlohy plnia priebežne a včas.
V uplynulom období absolvovali všetci zdokonaľovaciu prípravu zamestnancov hasičských jednotiek za mesiac júl v celkovom počte 50 vyučovacích hodín na osobu. Okrem predpísanej zdokonaľovacej prípravy plnili úlohy asistencie pri prácach so zvýšeným nebezpečenstvom požiaru, kontrole objektu, úprave a starostlivosti o pridelené priestory, čistenie priepustí na vodnom toku pretekajúcom vojenským objektom, údržbe priechodového prierezu lokomotív vo vlakovej vlečke, vykonávali technické ošetrenie na technike, vykosili priestoru parku techniky a v neposlednom rade pracovali na odstraňovaní spadnutých stromov a krovín po veternej smršti, ktorá zasiahla obec Zemianske Kostoľany. Na PV3S špeciál vykonali obrúsenie starého náteru a následne nastriekanie základným a vrchným náterom. Rovnaké úkony boli vykonané aj na garážových bránach, kde obnovili aj bezpečnostné a výstražné šrafovanie. Počas uplynulej soboty a nedele premazali ventily na sacom a výtlačnom potrubí T 148 CAS 32 špeciál, vymenili motorový a prevodový olej, nadstavili ovládanie ručného plynu na nadstavbe vozidla.
Nezainteresovaný povedal : „Čo také môžu robiť hasiči keď nehorí?“, hasiči odpovedali: „Neustále a kontinuálne sa zdokonaľovať vo svojej profesii, starať sa o techniku aby bola vždy funkčná a pripravená na výjazd, pomáhať ostatným príslušníkom základne pri plnení ich úloh a byť pripravený na okamžitú pomoc pri mimoriadnych udalostiach nielen v priestoroch základne, ale aj civilnému obyvateľstvu.....“.


24 hodín denne a 365 dní v roku124 hodín denne a 365 dní v roku124 hodín denne a 365 dní v roku1

Autor: ZZZT3 , Foto: ZZZT3 - Dátum: 01.08.2012
Čítanosť: 12108
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share