Preskocit navigáciu

Pripomenuli sme si deň boja za slobodu a demokraciu


Pripomenuli sme si deň boja za slobodu a demokraciu

Deň boja za slobodu a demokraciu, ktorý je spätý so začiatkom demokratických zmien Slovenska, si pripomenuli 17. novembra v Trenčíne príslušníci veliteľstva brigády bojového zabezpečenia.
Náčelník štábu brigády bojového zabezpečenia podplukovník Robert Kescő na slávnostnom nástupe pripomenul zúčastneným históriu udalostí spätých so 17. novembrom 1989, ktoré viedli občanov do ulíc vtedajšieho Československa. Zdôraznil potrebu mladej generácie poznať a pripomínať si históriu Slovenska a rovnako pestovať rešpekt k dodržiavaniu ľudských práv a slobôd. V rámci slávnostného nástupu bol prečítaný rozkaz prezidenta Slovenskej republiky ku Dňu boja za slobodu a demokraciu.
Pri príležitosti tohto významného štátneho sviatku náčelník štábu brigády odovzdal šiestim príslušníkom útvaru Pamätné medaily k 20. výročiu vzniku OS SR a medailu Za vernosť ozbrojeným silám SR II. stupňa.


Pripomenuli sme si deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si deň boja za slobodu a demokraciu

Autor: kpt. Teglašiová , Foto: V BrBZ - Dátum: 18.11.2013
Čítanosť: 10340
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share