Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup Práporu výcviku Martin


Slávnostný nástup Práporu výcviku Martin
            Tak ako každý rok koniec augusta a začiatok septembra je obdobím, kedy si pripomíname dejinné udalosti Slovenskej republiky. Nie je tomu inak ani v Prápore výcviku Martin, kde bol 26. augusta vykonaný slávnostný nástup pri príležitosti 72. výročia Slovenského národného povstania (SNP) a pri príležitosti 24. výročia Dňa ústavy Slovenskej republiky.
 
            Na úvod nástupu boli prečítané rozkazy prezidenta SR k uvedeným výročiam a potom vystúpil veliteľ Práporu výcviku podplukovník Róbert Kecső so svojim príhovorom k SNP: „Slovenské národné povstanie je udalosť, ktorá má osobitné miesto v našich národných dejinách a tým aj v našich mysliach a srdciach. Povstanie je svedectvom hrdinského odporu malého národa proti veľkej vojenskej sile, odporu proti vstupu fašistickej okupačnej armády na slovenské územie“. Ku dňu Ústavy SR veliteľ práporu dodal: „Už 24 rokov slávime tento deň na zvýraznenie významu udalosti prijatia základného zákona nášho štátu, ale aj na zdôraznenie významu, ktorý má tento dokument pre život našej spoločnosti, pre usporiadanie vzťahov, ústavných práv a povinností v našom štáte - Slovenskej republike“.
 
Po vykonaní príhovorov boli príslušníkom Práporu výcviku odovzdané pamätné medaile Ministra obrany SR, vojenské kríže a čestné odznaky náčelníka Generálneho štábu OS SR pri príležitosti výročia SNP, dňa Ústavy SR a ďakovné listy Ministra obrany SR za pozitívnu prezentáciu OS SR na verejnosti. Na záver bol pod velením veliteľa Práporu výcviku vykonaný slávnostný pochod.

foto 1foto 1foto 1foto 1foto 2foto 2

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: rtm. Stanislav Héger - Dátum: 30.08.2016
Čítanosť: 6319
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share