Preskocit navigáciu

64. výročie víťazstva nad fašizmom


64. výročie víťazstva nad fašizmom

Velenie síl výcviku a podpory Ozbrojených síl SR si spolu s príslušníkmi veliteľstva dňa 7. mája 2009 pripomenulo v priestoroch veliteľstva 64. výročie víťazstva nad fašizmom.

Slávnostný nástup začal minútou ticha ako spomienkou za ťažkým a náhlym odchodom manželky a kolegyne čat. Jany Várošovej, ktorá nás navždy opustila. Česť jej pamiatke. Pokračoval rozkazom Prezidenta Slovenskej republiky pri príležitosi 64. výročia víťazstva nad fašizmom, ktorý prečítal podplukovník Zdenko Hilčík, náčelník odboru personálneho manažmentu.

Veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Miroslav Kováč následne pripomenul, že vzďaľujúce sa udalosti svetovej vojny nám nedávajú právo zabúdať na jej priebeh. Ďalej zdôraznil, že „výročie  víťazstva nad fašizmom je symbolom porážky fašisticko-militaristického bloku ako zákonitého výsledku dlhej a krvavej vojny, v ktorej sa rozhodovalo o osude svetovej civilizácie, o osude celého ľudstva.“

Na záver slávnostného nástupu poďakoval generálmajor Kováč všetkým matkám a poprial im k nedeľnému sviatku Dňa matiek veľa zdravia, šťastia a neutíchajúcej sily pri výchove svojich detí.


Foto k 64. výročiu víťazstva nad fašizmom 1Foto k 64. výročiu víťazstva nad fašizmom 1Foto k 64. výročiu víťazstva nad fašizmom 1Foto k 64. výročiu víťazstva nad fašizmom 1Foto k 64. výročiu víťazstva nad fašizmom 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 07.05.2009
Čítanosť: 21298
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share