Preskocit navigáciu

Čestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFest


Čestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFest

V dňoch od 31.05.2023 do 01.06.2023 sa konal  15. ročník festivalu exhibičných vystúpení čestných stráží stredoeurópskeho a juhoeurópskeho regiónu v Českej republike. Medzinárodnej prehliadky čestných stráží pod názvom DrillFest 2023 sa tento rok zúčastnili príslušníci čestných stráží ozbrojených síl z hostiteľskej krajiny, Maďarska, Rakúska, Poľska, Slovinska a samozrejme nechýbala Čestná stráž OS SR. DrillFest sa aj tento rok konal na dvoch miestach a to 31. mája 2023 na námestí v Hradec Králové a 1. júna 2023 v Prahe na Hradčianskom námestí. Obe aktivity už tradične otvárala Ústredná hudba Armády ČR, ktorá je celosvetovo uznávaná ako vrcholné dychové koncertné teleso.

Čestná stráž OS SR, pod velením čatára Andreja Pešla, predviedla divákom výnimočné vystúpenie. Slováci rozdrvili konkurenciu na DrillFeste 2023 a predviedli inovovaný Showprogram so zakomponovanými tanečnými prvkami, kde boli zapojení aj diváci, čo malo obrovský úspech. Showprogram – exhibícia ČS OS SR je ukážka neštandardných cvikov vytvorených výlučne pre účely reprezentácie ČS OS SR na verejnosti pri slávnostných príležitostiach. Vykonáva ho výberová jednotka príslušníkov čestnej stráže. Vystúpenie príslušníci Čestnej stráže OS SR nacvičujú a vykonávajú pre propagačnú činnosť  na verejnosti ako doma tak i v zahraničí, pričom zostavenie vystúpenia  trvá niekoľko týždňov.

"Čestňáci" vystúpenia zvládli a predvideli perfektnú súhru choreografie náročných pochodových zostáv a zaobchádzania so zbraňou, za čo ich publikum náležite odmenilo potleskom.


Čestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFestČestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFestČestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFestČestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFestČestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFestČestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFestČestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFestČestná stráž OS SR zažiarila na XV. ročníku DrillFest

Autor: npor. Ing. Ľubomír FAČKO , Foto: npor. Ing. Ľubomír FAČKO - Dátum: 06.06.2023
Čítanosť: 850
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share